IJsclub Centrum

Oostzaan

Aanmelden nieuwsbrief

captcha 

IJsclub Activiteiten

Juli 2019
M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Komende Activiteiten

Geen evenementen

Wij zijn IJsclub Centrum Oostzaan. Bij ons kun je schaatsen leren, wedstrijdschaatsen, toerschaatsen. Verder gaan we in de zomer skeeleren en fietsen. We zijn een actieve ijsclub met een fraaie natuurijsbaan.

Veertien rijders van de combinatie Hard Gaat Ie en Centrum Oostzaan stonden zaterdag 9 februari aan de start voor de Kees Jongert Bokaal in Haarlem. De ijsvloer lag er geweldig bij en de organisatie was tot in de puntjes voorbereid. Het werd een lange, maar heel leuke en geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is.

Pupillen, Junioren C en dames Junioren B moesten al vroeg in het programma in actie komen voor een 500 en 1000 meter. Hier kwamen Niels en Lisa Brandt, Tom en Leila Meijer en Romy Busch uit voor HGI/Centrum. Bij HGI regende het persoonlijke records, de grootste verbetering was van Lisa Brandt die respectievelijk 4 en 12 seconden sneller was dan ze ooit had gereden op de 500 en 1000 meter. Lisa was zelf erg verbaasd en zeer tevreden over deze verbeteringen, ze had niet gedacht dat ze zoveel van haar PR’s af zou rijden.

Bij de dames Junioren B reed Leila Meijer op de 1000 meter een persoonlijk record van 1:22,28. Dit is tevens het nieuwe baanrecord in Haarlem in haar categorie. Met deze tijd was Leila sneller dan het oude baanrecord op naam van Antoinette de Jong uit 2011. Leila reed tevens haar snelste rondje ooit (30,0).

De Junioren A en heren junioren B reden 500 en 1500 meter. Hier kwamen Jip Sijrier, Jonas van Diepen en Elise van der Sluis in actie voor onze gecombineerde clubs. PR’s waren er voor Jip en Elise op beide afstanden, zij waren op de 1500 meter 15 en 18 seconden sneller dan hun oude PR.

Heren Neo-senioren en Masters reden 500 en 3000 meter, waarbij de opvallendste prestatie van Jochem van den Broek was. Hij reed op de 3000 meter 13 seconden van zijn PR af. Ook Sjoerd Brandt reed voor HGI voor het eerst een 5000 meter en noteerde een mooie tijd van 8:09,01. Verder kwamen Henriëtte Goede en Kees Ras voor onze combinatie in actie op de 500, 1500 en 1000 meter. Kees heeft hierbij op de 1000 meter 7 seconden van zijn PR af gereden.

Ook de ploegenachtervolging was onderdeel van het programma van de Kees Jongert Bokaal. Deze werd gereden door Leila Meijer, Jonas van Diepen en Samuel Ras, die gezamenlijk als een blauwe trein over het ijs gleden. Zij bleven de gehele 6 rondjes lang goed in formatie en noteerden uiteindelijk de zevende tijd. HGI/Centrum waren ook een van de weinige clubs die een dame in de achtervolgingsploeg hadden.

De combinatie Hard Gaat Ie en Centrum Oostzaan eindigde uiteindelijk als negende in de strijd om de Kees Jongert Bokaal. Een leuk feit: deze combinatie heeft gezamenlijk 84 seconden van hun PR’s af gereden over 11 afstanden. Wij hopen er volgend jaar weer bij te zijn!

Gezellig jeugdschaatsen op de Jaap Edenbaan!

depositphotos 67351897 stock illustration drawing skater

Zaterdag 13 oktober beginnen we weer! Het beloofd weer een gezellig en mooi seizoen te worden! 

Er is een kleine verandering. Iedereen van onze club moet dit jaar met helm rijden (net als bij skeeleren). Heb je nog geen helm, of wil je een nieuwe. Je kunt onze eigen clubhelm bestellen, bij fietsenwinkel DRAL in Oostzaan. 

Vergeet ook je handschoenen niet! Heel veel schaatsplezier!

Zaterdag weer een bijzondere skeelerochtend: de Time Trial!! 

Traditioneel gezien, zijn jouw ouders, opa oma, broer of zus ook van harte welkom om mee te doen!
En zoals altijd mag dit op skeelers, lopend of een andere manier van voortbewegen, zonder motortje!!
Maar uiteraard wel met helm!

Het wordt zeker weer een prachtige dag!!
Dus doe nog een beetje olie op je lagers en dan ben je klaar voor weer een toptijd!!! 

Helaas zal de skeelertocht van 25 juni,  in de enge wormer niet doorgaan. Er ligt grind op de weg. Hierdoor kan de veiligheid niet gewaarborgd worden.

Het jaarlijkse uitje brengt ons dit jaar weer naar het Thialf stadion! Een gezellige rit met de bus en een mooie rit in het Thialf stadion. Jong en oud geniet van dit mooie stadion.Ons jongste lid glijdt voor het eerst het ijs op en kreeg de smaak goed te pakken. Hier waar de grote namen schitteren, glijden wij in het blauw als een treintje over het ijs!