Geen evenementen

Wij zijn IJsclub Centrum Oostzaan. Bij ons kun je schaatsen leren, wedstrijdschaatsen, toerschaatsen. Verder gaan we in de zomer skeeleren en fietsen. We zijn een actieve ijsclub met een fraaie natuurijsbaan.

Zaterdag 20 Januari Jl hebben diverse leden van de ijsclub zich weer bij laten scholen in het REANIMEREN met de AED .
In het ijsclub club gebouw is een AED (defibrillator) aanwezig en onze reanimatie techniek en bediening  van de AED is door de kaderintructrices van de lokale EHBO (Anneke en Lisa) geoefend en geperfectioneerd.
Na 3 uur zwoegen werden de deelnemers nog wat andere verband skills geshowd die van pas kunnen komen bij schaats en skeelertrauma's.
Kortom  we zijn klaar voor de winter en en zomer trainingen!!

We zijn aangemeld bij Sponsor Kliks! Doet u een aankoop via een van de aangesloten webwinkels dan krijgt de ijsclub een percentage van de aankoop.
Om de ijsclub te sponseren moet u de link in het rechter menu gebruiken!

Kleine greep uit de aangesloten websites: Cool Blue, Zalando, Wehkamp, AH, Intertoys en nog vele vele anderen.

Zaterdag 4 februari verzorgd onze club, in samenwerking met HGI Lansmeer, een schaatsavond op ijsbaan de Westfries in Hoorn. Dit ter ere van ons 75 jarig jubileum.

Het programma is als volgt
1. 17:30 - 19:00 jeugdwedstrijden
2. 19:15 - 20:45 vrij schaatsen
3. 21:00 - 23:00 langebaanwedstrijden (500 - 1500 m)

Vrijschaatsen is voor iedereen die lid is van onze vereniging. Belangrijk is wel dat u uw (paars/roze) lidmaatschapskaart meeneemt.

Langebaanwedstrijden zijn voor de abonnementhouders van IJsclub Centrum Oostzaan. Als je een wedstrijdlicentie hebt kun je je zelf inschrijven voor de wedstrijd.
Heb je geen wedstrijdlicentie dan kun je je aanmelden op de bekende manier. Vermeld je geboortedatum er wel even bij.

Voor IJsclub Centrum is 2016 een gedenkwaardig jaar, want in 1941 werd in het centrum van Oostzaan een ijsclub opgericht.

Feestavond
De jubileumactiviteiten beginnen zaterdag 3 september a.s. met ‘s middags een receptie voor genodigden. Voor de actieve sporters, vrijwilligers en sponsors is daarna een barbecue.
Vanaf 20.00 uur zijn alle leden welkom op een feestavond in het clubgebouw aan de Twiskeweg 97.
Wat het programma van de feestavond is, blijft nog even geheim. Dat het een leuke avond wordt is zeker.

Naast de feestavond staan nog meer activiteiten op het programma, waaronder in ieder geval een hele avond schaatsen op kunstijsbaan De Westfries in Hoorn.
Natuurlijk wordt uitgekeken naar weer eens écht ijs op de eigen ijsbaan in het Twiske! Ook dan gaat de ijsclub activiteiten voor jong en oud organiseren.

Schaatstrainingen (met trainings- of wedstrijdabonnement)
zaterdag : 08.10 - 09.15 uur

Toerschaatsen (vanaf 12 jaar)
maandag : 18.20 - 19.20 uur
donderdag : 18.20 - 19.20 uur

De Westfries, Hoorn:
maandag : 21.00 - 22.15 uur
vrijdag : 18.45 - 19.45 uur

Jeugdschaatsen (6 t/m 12 jaar)
zaterdag : 09.30 - 10.30 uur

Jaap Edenbaan verwacht 15 oktober open te gaan.
De Westfries gaat zaterdag 1 oktober open.